Elméleti továbbképzési tanfolyam
Minősített szabadon választható tanfolyamon való részvétel 20 pont
2012. szeptember 22.
A továbbképzés struktúrája
|
|||||
Időtartam |
Cím |
Módszer |
Előadó neve és szakmai végzettsége |
||
1
|
10:30-11:15 (45 perc) |
Lepedékeltávolítás korszerűen |
ELŐADÁS |
Dr. Alberth Márta egyetemi adjunktus |
|
Szakmai tartalma |
Az előadás célja hogy a dentálhigiénikus kolléganők és kollégák megismerjék és alkalmazzák a legújabb plakk eltávolítási technikákat, például új generációs elektromos fogkefék. |
||||
2 |
11:15-12:00 (45 perc) |
Új technológiák a fogkrémgyártásban |
ELŐADÁS |
Dr. Rigó Orsolya Procter & Gamble Central Europe tudományos osztályvezető |
|
Szakmai tartalma |
Az előadás célja hogy a dentálhigiénikus kolléganők és kollégák ismereteit bővítsük a forgalomban lévő fogkrémek előállítási és alkalmazási lehetőségeiről. |
||||
3 |
12:00-12:45 (45 perc) |
Szájszárazságban szenvedők orális prevenciója |
ELŐADÁS |
Dr. Márton Krisztina egyetemi adjunktus |
|
Szakmai tartalma |
Az előadás célja hogy a dentálhigiénikus kolléganők és kollégák hatékonyan vegyenek részt a szájszárazságban szenvedő páciensek fogászati prevenciójában. |
||||
4 |
12:45-13:45 (60 perc) |
Szájszárazság következtében létrejövő változások a száj mikroflórájában. A megelőzés és a kezelés lehetőségei. BSc szintű dentálhigiénikus képzés megteremtése Magyarországon. |
ELŐADÁS |
Dr. Vályi Péter egyetemi adjunktus |
|
Szakmai tartalma |
Az előadás célja hogy a dentálhigiénikus kolléganők és kollégák ismerjék meg azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szájszárazságban szenvedő páciensek tünetei javíthatók. |
||||
5 |
13:45-14:30 (45 perc) |
Gyakori rákmegelőző elváltozások a szájnyálkahártyán a dentálhygiénikus szemszögéből |
ELŐADÁS |
Dr. Bán Ágnes egyetemi adjunktus |
|
Szakmai tartalma |
Az előadás célja hogy a dentálhigiénikus kolléganők és kollégák betekintést nyerjenek a leggyakoribb rákmegelőző állapotok klinikai tünettanába, illetve hatékonyan tudjanak részt venni ezen páciensek orális egészségének megőrzésében. |
||||